какво крие продавача от нас

Решили сме няма как ще се ходи за кола навън. Гледаме ентусиазирано многобройните оферти в mobile.de или autoscout24.de. Избора е голям решението - трудно. Първият критерий след цената е визията на колата.

Избираме си по-хубавите обяви и се свързваме с продавачите. Вероятността да случим на прекупвач или търговец е 81% .

Но от какво значение е това за нас? Много просто - търговците знаят най-добре как да си продадат стоката, използват всички хватки и трикове за да ви убедят че това е Вашият нов автомобил. Описанието е винаги повече от примамно, първи или втори собственик, който е купил колата преди година . Гаражен автомобил итн. Тази кампания започва още с снимките които подбират. Убедете се сами.

Снимки от обявата...

отиваме на място и виждаме, че сме били път напразно ...

Оглеждаме външните белези по изхабяването на колата, лак, дръжки, брони, уплатнения, фарове, предна маска.

Първото, което ни вправи впечатление е, че уплатненията са прегорели, събрали са мъх или имат резки. Признак за излагането на лоши атмосферни условия, нередовно почистване водещо до захабяване на лака.

дръжките на вратите са признак за доста честа употреба на автомобила...

пукнатина в бронята, ръжди под веждие на калниците, драскотини по броните - автомобила със сигурност не е бил пазен.

оглеждаме добре салона, скъсаната сегалка беше успешо прикрита във фотосесиите на търговеца.

Забелязваме още мръсен таван и сенници, захабени вътрешни уплатнения, по вратите и капака на багажника.

Изтрит волан, педали, скоростен лост.

Всъщност колата не е такава каквато си я представихме по обявата. Бързо се пренасочваме към следващия ни избор, защото времето ни притиска. За да избегнете подобни изненади и да знаете какво си струва и какво не се подсигурете и организирайте оглед на колата от лице намясто. Добрата подготовка преди тръгването може да Ви спести доста главоболия, време и средства при избора на правилния автомобил.

Успех в търсенето!