избор на автомобил

Българският пазар на употребявани автомобили е добре наситен и може да задоволи почти всеки вкус. Често ентусиазираният купувач се сблъсква с гочивата действителност нашенското предлагане. Автомобили нов внос на атрактивно километри, с пазарни цени по-ниски от еквивалента в страните от които се внасят. Не особена тайна са триковете на търговците, а именно връщани километражи, козметични освежаване на салона - претапициране, смяна на волан итн., тенекеджийска намеса за возилата с удар и възкръсване на агрегата , които преди стотици хиляди километри е изпълнил своята доживотна ставка. И така никой не иска да остане илъган и да загуби така и изстрадано спестените средства за ново возило. Всеки потенциален купувач на българския пазар обаче трябва да е наясно , че сервизните разходи на употребяваните автомобили в БГ са в до десетки пъти по ниски от тези в западна Европа. Все пак винаги можете да заведете автомбила на доверен на Вас сервиз, преди да сключите сделка, и сами да се обедите в избора си.

Не забравяйте обаче и, че автотърговците и вносители на употрбявани автомобили се издържат именно от това. Тоест вносителя трябва да извлече и печалба от труда си.

За да са на сигурна страна много хора си внасят сами автомобила от чужбина. Това естествено си има както своите предимства , така и недостатъци. Автомобилния пазар в развитите държави е доста по богат. Ценовите разлики на един и същ модел може да се различават в пъти. Имайте предвид качеството има своята цена, но за нашите стандарти тя можеби е малко преувеличена. Това се дължи именно на гореспоменатите високи сервизни разходи в западните членки. Докато връщаните километражи при нас са повече от задължителни , то навън нещата не стоят така. Това обаче не ви застрахова 100% от подобни измами. Вярвате или не мошенници има и в "белите" държави. Имайте предвид автомобилите по нашите родни автосалони са цялостно почистени преди да стъпят на пазра. Навън често е точно обратното. Това обаче не трябва а Ви заблуждава. В крайна сметка докарването на автомобил от един търговец, който закупува 8 автомобила наведнъж например сваля драстично разходите на парче. Това не означава ,че и вие не можете са спестите от допълнителни разходи. / За повече информация посетете секцията Нашите услуги /

Тръгвайки на път из Европа си е малка авантюра. Закупуването на автомобил там си изисква както извесни познания, така и малко смелост. Избягвайте да пътувате сами и се информирайте подробно за особеностите в отделните държави. В подобен случай раздела Полезни съвети / По държави може и да ви е от полза.